Følg byrådsmødet, når det passer dig

I de to år Odder Kommune har videotransmitteret fra byrådsmøderne, har der i alt været 14.746 besøg fordelt på 29 byrådsmøder og to borgermøder
12. FEB 2010 7.02

ODDER: Tæller man webcasts med fra andre begivenheder som fx valgdækningen af kommunalvalget og åbningen af Spektrum Odder, når tallet op på næsten 25.000 besøg.

Webmaster Claus Buur Rasmussen fortæller, at interessen for at se byrådsmødet på nettet, primært skyldes, at det er nemt og bekvemt. Folk har mulighed for at klikke sig ind på præcist de sager de synes er spændende - og de kan gøre det, når det passer dem. Det var en af konklusionerne fra en under-søgelse i Odder Kommunes elektroniske borgerpanel sidste år.

Her sagde 63 pct. af brugerne desuden, at de havde fået større interesse for byrådets arbejde. I gennemsnit følger 40 seere med direkte til hvert byrådsmøde, og omkring 500 kigger med i de efterfølgende måneder. Det interessante er, at der stadig er besøg et halvt år efter mødet er afholdt. Til byrådsmødet den 20. april 2009 ligger besøgstallet fx på 59 syv måneder efter mødet.

Valgaften rekord i antal live seere
Det er en af udsendelserne fra valgaftenen i november 2009, der har rekorden i antal live seere. Her tiltrak prognoser, interviews og valgresultater 195 besøg på aftenen. Gælder det derimod rekorden i antal besøg den første måned efter et møde, er det den første byrådswebcast i november 2007, der løber af med sejren. Det præsterer et besøgstal på 681 i december måned 2007.

Åbningen af Spektrum Odder følger efter med 416 besøg, og byrådsmødet den 10. november 2008 med 355 besøg. Vi er glade for at se, at borgeren har taget mediet til sig. Vi håber da også, at endnu flere fremover, vil orientere sig om byrådsbeslutninger via Odder NetTV - og på den måde får en større indblik i det lokale demokrati.

ka

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt