- Hvis undersøgelsen fra CEPOS var en skoleopgave, ville den dumpe med et brag

Sådan siger KL's administrerende direktør Peter Gorm Hansen om den analyse af udviklingen i kommunernes administration, som CEPOS offentliggjorde tidligere på ugen
11. FEB 2010 14.30

En analyse der tilsyneladende viser, at kommunerne har større administrationer i dag end før kommunalreformen. Et budskab, der ganske naturligt har givet genlyd i medierne. Men det holder ikke, mener KL-direktør Peter Gorm Hansen.

- Analysen er fyldt med fejl og fejlfortolkninger. Alene det faktum, at CEPOS ikke korrigerer for de mange nye opgaver, som kommunerne har fået siden kommunalreformen er jo undergravende for deres analyse, siger han.

- Fx overtog kommunerne den 1. august 2009 driften af de statslige jobcentre, hvorved der blev flyttet over 1.000 administrative medarbejdere fra staten til kommunerne. Det kan vel næppe tolkes som et udtryk for, at kommunerne er blevet mindre effektive? Det svarer jo til at kritisere IKEA for at være blevet mindre effektive, da de ansatte personale til deres nye varehus i Odense.

KL har udarbejdet et notat, der fremhæver de mest åbenlyse fejl og fejlfortolkninger i CEPOS-analysen. Download notatet her.

Læs Uffe Steiners debatindlæg

tj

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt