Ny kollektiv trafikplan i Århus

Region Midtjylland, Midttrafik og Århus Kommune har i fællesskab udarbejdet et forslag til en ny kollektiv trafikplan
KORT NYT11. FEB 2010 13.34

ÅRHUS: Forslaget er udarbejdet med baggrund i de principper, som Byrådet vedtog i september 2009. Forslaget er således bygget op over et net af højklassede A- buslinjer med mange afgange, lav rejsehastighed og effektive skift. Dette net suppleres med en vis mængde bybuslinjer, som skal dække områderne mellem og udenfor A-linjerne.

Den nye rutestruktur vil give hurtigere og mere effektive rejseforløb for et flertal af borgerne i Århus Kommune. For mange passagerer vil det ikke være nødvendigt at se i køreplanen og planlægge rejsen, da A-buslinjerne vil køre med 5-10 minutters intervaller. For flere borgere vil bussen blive et reelt alternativ til bilen, fordi transporttiden med bus bliver konkurrencedygtig med bilen, skriver Århus Kommune.

 - Den nye kollektive trafikplan rummer også en miljømæssig gevinst til gavn for os alle, for samtidig med at flere passagerer vil blive transporteret af færre busser, vil flere lade bilen stå. Herved reducerer vi forureningen og CO2-belastningen fra både busser og biler. Og med færre biler på vejene, er den kollektive trafik også med til at løse nogle af de trafikproblemer, som Århus står overfor i de kommende år, fortæller rådmand for Teknik og Miljø, Laura Hay (V).

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt