Gribskov tilfreds med privat jobcenter

I Gribskov Kommune har man ikke fortrudt, at jobcenteret er kommet på private hænder, fortæller arbejdsgivernes nyhedsbrev.
11. FEB 2010 7.17

Gribskov Kommunes privatisering af jobcenteret til Ramsdal A/S har mødt hård kritik fra fagforeninger og er blevet udlagt som en fiasko i medierne. Foreløbige meldinger tydede på, at jobcenteret ville få et underskud i forhold til budgettet for 2009, og det underskud bliver betragtet som en bod til jobcenteret.

Men det private jobcenter i Gribskov har på langt de fleste områder overgået det tidligere kommunalt drevne jobcenter, lyder meldingen fra Gribskov. Det skriver Danbsk Arbejdsgiverforenings nyhedsbrev, Agenda.

Vicekommunaldirektør Claus Thykjær fra Gribskov er forundret over, at kommunens privatiserede jobcenter bliver fremstillet som en fiasko.

- Vi er meget tilfredse med jobcenteret. I 2008 havde det kommunalt styrede jobcenter et minus på 52 mio. kr. Det har det private jobcenter i 2009 vendt til noget, der ser ud til at gå i 0 eller måske et lille underskud. Desuden er vi i løbet af 2009 gået fra at være det tredje dårligst placerede jobcenter i Danmark til nu at ligge i den bedste tredjedel, når beskæftigelsesregionerne stiller os op i en rangliste. Det er fremragende resultater, siger han til Agenda.

HK har været blandt kritikerne af forsøgene med at privatisere jobcentrene i Danmark. Christian Grønnemark, formand for HK/Kommunals beskæftigelsesudvalg, har dog ikke noget principielt mod privat foretagsomhed.

- Jeg kan da godt forstå, at kommunen er glad, for aftalen løber jo over flere år. Vi kan bare konstatere, at det private selskab har fået en bod på 3,8 millioner kroner, fordi man ikke havde levet op til kravene, siger Christian Grønnemark.

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt