København presser regeringen for afklaring om el-biler

500 p-pladser med ladestandere i en fart, billigere p-afgifter og en hurtig afklaring af beskatningen. Politikerne på rådhuset vil give elbilerne et skub fremad
11. FEB 2010 6.32

KØBENHAVN: Hovedstadens beboere skal skifte deres osende benzinbiler ud med elbiler i en fart, mener poliitikerne i København. Ifølge en ny beslutning skal den centrale bydel lægge jord til op mod 500 parkeringspladser og ladestandere, der udelukkende reserveres til elbiler. Det fortæller Berlingske Tidende i dag.

- Skal vi nå vores klimamål, skal vi hurtigst muligt væk fra benzinbiler og over til elbiler, cykler og kollektiv transport. Derfor vil vi nu klistre byen til med parkeringspladser og ladestationer til elbiler, siger teknik- og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard (SF) til avisen.

Det skal samtidig være billigere at parkere elbilerne, og
Politikerne i Teknik- og Miljøudvalget satser hårdt på, at det bliver muligt at gøre det billigere at parkere elbilerne. De har derfor bedt transportministeren om at ændre loven, så betaling for parkering kan differentieres i forhold til bilers miljøbelastning.

Industrien og flere centrale aktører har tidligere påpeget, at den manglende afklaring om fremtidens beskatning af elbiler bringer den danske drøm om elbiler i fare. Den nuværende afgiftsfritagelse udløber i 2012, og regeringen er endnu ikke kommet med et bud på, hvornår en løsning ligger klar.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt