Daginstitutioner inviterer til Åbent MadHus

Der er debat om sundhed og kost – og smagsprøver på den mad, som serveres i institutionerne, når to århusianske daginstitutioner inviterer til 'Åbent MadHus' - formålet er at diskutere de vinkler, den ophedede diskusion forsømmer

Hvad skal der på bordet i børnehaven, hvem skal bestemme menuen i vuggestuen? Og er maden og måltidet mere end blot ernæring?

Rådmand for Børn og Unge, Jacob Bundsgaard Johansen inviterer sammen med to århusianske daginstitutioner til Åbent MadHus, hvor alt omkring sundhed og kost er til debat.

- Målet er at sætte måltidet til debat fra alle de vinkler, der ikke bliver plads til, mens debatten raser om frikadeller og forbud. Der er spørgsmålet om, hvem der bestemmer - politikere eller forældre. Der er sammenhængen mellem kost, det pædagogiske arbejde og de sociale relationer omkring måltidet. Der er hele den sundhedsfaglige vinkel. Kort sagt: Jeg tror vi kan få vigtige nuancer frem, som kan gavne debatten, siger Jacob Bundsgaard Johansen (S), der kommer til debat og smagsprøver på Langenæsstien i Århus C.

- Jeg har fået en del henvendelser fra folk, der har været uenig med mig, når jeg har forsvaret forældrebestyrelsers ret til at træffe beslutninger om hvilken mad, der skal serveres. Det er en helt principiel diskussion, hvor jeg holder fast i forældrenes beslutningsret.

- Andre ser svinekødet som dét sted, hvor grænsen går, og hvor politikerne må gribe ind over for forældre og institutioner. Lad os tage den debat også - gerne med en god smag i munden, der hvor maden serveres for børnene til daglig, siger rådmanden.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt