Ungerådgiver skal hjælpe unge misbrugere

Ungerådgiver skal have fat i særligt udsatte unge under 18 år, der ikke trives på grund af et begyndende misbrug
KORT NYT10. FEB 2010 10.11

ROSKILDE: Roskilde har besluttet aat styrke den forebyggende indsats i forhold til særligt udsatte unge under 18 år, der har misbrugsproblemer. Det er unge, som drikker alkohol, ryger hash eller tager andre stoffer i en sådan grad, at de har sociale problemer.

- Det er velkendt, at mange unge har et for stort forbrug af alkohol og hash. Det er vigtigt, at vi får fat i de af dem, der er på vej ud i et misbrug, som de ikke kan styre, og som giver dem større og større sociale problemer. Vi gør i forvejen en del for at få fat i dem, bl.a. gennem SSP samarbejdet (sociale myndigheder, skole og politi, red.) Vi har også behandlingstilbud til misbrugerne. Men den nye ungerådgiver skal være med til at styrke indsatsen, så vi kan tage bedre fat om problemet, når det fx i en skoleklasse bliver tydeligt, at en elev er ved at falde ud på grund af et misbrug, siger formanden for Forebyggelses- og Socialudvalget Joy Mogensen.

Den nye indsats skal som nævnt ses i sammenhæng med en omlægning af indsatsen for udsatte unge, med sundhedsområdets misbrugsindsats for unge på ungdomsuddannelserne, med indsatser i skolerne og i SSP-regi og med gademedarbejdernes opsøgende arbejde. Målet med udvidelsen er også at sikre udsatte unge og deres forældre lettere adgang til en individuel og professionel misbrugsrådgivning.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt