Aalborg udvider tilbud til sygemeldte

Aalborg Kommune vil give endnu flere sygemeldte borgere tilbud om f.eks. svømning, motion, foredrag, individuel vejledning og behandling osv.

AALBORG: Erfaringer viser nemlig, at de syge er glade for de nye tiltag og at disse sikrer en hurtigere afklaring end passive sygemeldinger.

Aalborg Kommune åbnede i 2009 et nyt tilbud med titlen 'Aktive hurtigere tilbage'. Tilbuddet omfattede kun borgere i kommunens centrum og sydvestlige område. Men erfaringerne er så positive, at Beskæftigelsesudvalget i Aalborg Kommune nu har besluttet at udvide tilbuddet til at omfatte hele kommunen. Hermed vil yderligere 200 borgere årligt kunne gennemgå det individuelle forløb, der typisk strækker sig over ti timer om ugen over i alt maksimalt fire måneder.

- Jo længere sygemeldte står uden for arbejdsmarkedet, jo mere vokser barriererne for at komme tilbage i job. Det fortæller vores statistikker og vores viden som mennesker. Vi tror på, at alle mennesker rummer forskellige ressourcer - og har forskellige behov, siger Mai-Britt Iversen (S), rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen i Aalborg Kommune.

- Derfor har vi valgt at designe nogle skræddersyede tilbud til vores sygemeldte borgere. Vi mener, at vi hermed i optimal grad kan justere tilbuddenes konkrete indhold til den enkeltes behov ud fra borgerens ressourcer, sygdom og kompetencer, siger hun.

Projekt 'Aktive hurtigere tilbage' omfatter op til 10 timers aktive tilbud om ugen i op til fire måneder. I Aalborg Kommune deltager i alt 700 sygemeldte borgere i forskellige aktive projekter, der har som mål at hjælpe borgeren hurtigt tilbage til raskmelding.

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt