Roskildesyge hærger fortsat i Nordjylland

Vinterens kulde betyder, at flere patienter end sidste år får Roskildesyge. Vask hænder og sprit dem, er opfordringen til både personale, patienter og pårørende
9. FEB 2010 14.36

NORDJYLLAND: Antallet af patienter med norovirus - populært kaldet Roskildesyge - er flere i år end sidste år. Det er den foreløbige status efter mange uger med flere tilfælde på sygehusene i regionen.

- De mange tilfælde skyldes, at vinteren har været ekstra barsk, og når det er koldt, så samler vi os fysisk, og det åbner for større smittespredning, siger Birgitte Korsager, ledende overlæge i Infektionshygiejnen.

Sygehusene i Frederikshavn, Farsø og Aalborg har afdelinger, der er lukket for optag af flere patienter, hvor nogle af de indlagte patienter er isolerede på grund af smitterisikoen. En afdeling i Dronninglund genåbner i dag. Lige nu er sygehusene i Hobro, Thisted, Nykøbing Mors og Hjørring fri for virus.

- Generelt er personalet rigtig gode til at vaske hænder og spritte dem. Vores opfordring er, at det skal de fortsætte med, og samtidig skal vi især opfordre patienter og pårørende til også at vaske hænder og spritte dem, siger Birgitte Korsager.

Roskildesyge er almindelig kendt og forårsager mave-tarm infektion, og der er især udbrud om efteråret og vinteren.

- For den enkelte patient betyder et udbrud opkast og diarre. Det er ikke særlig rart, men ikke direkte livstruende for de fleste patienter. Også selvom de fleste patienter, der bliver berørt på medicinske afdelinger er ældre patienter, siger Birgitte Korsager.

Personalet anvender værnemidler såsom handsker og plasticforklæde og evt. mundbind. Patienterne skilles ad, således de patienter, der er syge med Roskildesyge, isoleres fra de øvrige. Ved større antal patienter med Roskildesyge lukkes afdelingen for indtag af nye patienter, hvilket kan medfører aflysninger af planlagte indlæggelser og operationer.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt