Lethaller breder sig som en god og billig løsning

Flere og flere kommuner vælger at løse mere eller mindre akutte problemer med at skaffe plads til aktiviteter med lethaller. De har begrænsninger, men også er langt billigere
8. FEB 2010 13.42

I 2003 begyndte Lokale- og Anlægsfonden at udvikle princippet om 'lethallen'. En uopvarmet idrætshal uden omklædningsfaciliteter, der både kan skærme mod vintervejret og samtidig være et billigt og arkitektonisk tiltrækkende alternativ til at opføre en klassisk idrætshal. Tre tegnestuer -CEBRA Arkitekter, DesignGroup samt arkitekt Hans Lyngsgaard - har udarbejdet hver deres koncept for en lethal.

Idéen med lethallen er ikke, at den skal erstatte al traditionel idrætshalbyggeri. Men i situationer, hvor det ikke var realistisk at rejse en konventionel idrætshal, har kommuner og andre bygherrer en mulighed for i stedet at investere i en lethal.

Lethallen har vist sig at blive en populær løsning med en bred appel til mange forskellige brugergrupper. I SkateCity i Haderslev bliver CEBRAs forslag brugt som rammen om landets første kombinerede indendørs og udendørs skateanlæg. I Hundige opføres Iglohallen som et idræts- og kulturcenter. I Vegger i Nordjylland er den første lethal fra DesignGroup blevet realiseret, endnu en er på vej i Viborg, og en tredje er netop blevet bevilget i Ringe på Fyn. I Skive er en lethal opført til atletik og tennis.

De seks lethaller er alle eksempler på, at lethallerne har en langt bredere appel, end der måske var fantasi til at forestille sig, da Fonden udtænkte projektet. Fokus var i høj grad på de klassiske og meget aktive idrætsgrene som fx fodbold og atletik, hvor udøverne sagtens kan holde varmen, hvis bare de er beskyttet mod blæst, regn, sne og frost. Men de nævnte haller rummer også skatere, dansere, petanquespillere, klatrere samt en række aktiviteter indenfor kunst og kultur.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt