Regionerne satser på splittelse blandt privathospitaler

Hvis de strandede forhandlinger om takster mellem Danske Regioner og privathospitalerne ikke er afsluttet på søndag, melder regionerne deres egne takster ud, og håber nogle vil bide på
3. FEB 2010 10.31

Forhandlingerne om takster for 15 typer operationer, der kørte fast før nytår, ser ikke ud til at flytte sig. Regionerne og Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker (BPK) står stejlt overfor hinanden og når forhandlingerne ikke et resultat senest på søndag 7. februar, så skal en voldgift afgøre tvisten. Det er dog en afgørelse, parterne ikke er forpligtet til at følge.

I mellemtiden vil Danske Regioner melde ud, hvad man er villig til at betale. Det vil så være op til det enkelte privathospital, om det vil acceptere den takst.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S) siger til Ritzau, at situationen så kan kommme ud af dødvandet:

- Det kan være, at nogle af privathospitalerne selvstændigt vælger at tage imod de taksttilbud, der så ligger. Og det vil være fint for mig.

Danske Regioners udgangspunkt er, at de nuværende takster skal sænkes med gennemsnitligt cirka ni procent, hvorimod BPK ønsker at øge taksterne med gennemsnitligt cirka to procent.

De 15 behandlingstyper tegner sig for 30 procent af det offentliges betaling til privathospitaler på omkring en milliard kroner i 2010. Det drejer sig om operationstyper som hjerte-, fedme- og flere større ortopædkirurgiske indgreb.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt