Travlhed med tilmelding til nationale test

NATIONALE TEST På mindre end to døgn er flere end 200.000 danske skoleelever booket til at gennemføre de nationale test, der begynder 15. februar
KORT NYT2. FEB 2010 14.15

Mandag morgen åbnede Skolestyrelsen for booking af tider til de nationale test. Tirsdag ved middagstid var flere end 227.000 elever booket til at gennemføre en test - det er omkring 40 procent af de test, der skal gennemføres, når de nationale test begynder om to uger, fortæller Folkeskolen.dk.

For at undgå overbelastning af systemet, er der fastsat et loft, så maksimalt 4500 elever må være i gang med en national test på samme tid. Hidtil er der ikke blevet overbooket på nogentesttider. Skolerne er blevet opfordret til at booke de ældste elever efter spisefrikvarteret for at sikre, at der er tider nok til de yngste om formiddagen.

- Det tegner godt for afviklingen af bookingen af de mange test. Vi har sikret os, at der er god plads i systemet. Alligevel er det en god idé, hvis skolerne booker så tidligt som muligt, hvis de vil have de testtider, der passer dem bedst, siger Skolestyrelsens direktør, Martin Isenbecker.

Elever kan i særlige tilfælde blive fritaget fra testen. Elev og forældre skal være enige i fritagelsen, som kan ske på grund af betydelige fysiske eller psykiske handicap, utilstrækkelige kundskaber i dansk, at eleven er fritaget for faget eller ikke får undervisning i det, for eksempel fordi han går i en erhvervsklasse.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt