Rejsehold skal afsløre bedrageri

Det skal kunne afsløre bedrageri blandt danske pensionister i udlandet
KORT NYT2. FEB 2010 6.40

De danske myndigheder overvejer efter hollandsk forbillede at oprette et rejsehold, der turnerer verden rundt for at aflægge de store og veletablerede danskerkolonier kontrolbesøg, skriver Avisen.dk

- Vi skal gøre brug af alle muligheder for at komme socialt bedrageri til livs. Et rejsehold er en interessant løsning, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V).

I årevis har Pensionsstyrelsen, det tidligere Sikringsstyrelsen, ledt efter muligheder for at kontrollere, om pensionister overholder de regler, der skal til for at modtage de pensionstillæg, som kan forsøde tilværelsen.

I dag kan det være svært for danske myndigheder at efterprøve, om en dansk pensionist bosat i udlandet faktisk bor alene eller sammen med en kæreste - eller om pensionisten eller samleveren har et job. Det kan have betydning for pensionens størrelse. 

Knap 36.000 danske folkepensionister, førtidspensionister og invalidepensionister boede i 2009 i udlandet. Det er op mod 5.000 flere end i 2007, viser tal fra Danmarks Statistik.

 tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt