Ledigheden stiger fortsat

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg vil i løbet af foråret fremlægger et samlet udspil med en række konkrete initiativer, der skal bekæmpe langtidsledighed

Ledigheden steg med 1.500 personer fra november til december 2009. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Ledigheden er i december på 121.400 personer omregnet til fuld tid. Det svarer til 4,3 procent af arbejdsstyrken.

- Selvom der er lyspunkter i dansk økonomi, så kæmper mange mennesker rundt i landet lige nu med at finde et job. Den internationale økonomiske krise har for alvor sat sit præg på det danske arbejdsmarked. Derfor er vejen tilbage til job blevet længere end før krisen. Og lige nu er den ved at blive ekstra lang for nogle ledige, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg. 

- Det er en alvorlig situation, når mennesker risikerer at hænge fast i ledighed. Deres kompetencer ruster, og de mister selvværd efterhånden som månederne går. Vi ved, at særligt indvandrere og ufaglærte har stor risiko for at blive langtidsledige.

- Jeg har derfor meldt ud, at jeg i løbet af foråret fremlægger et samlet udspil med en række konkrete initiativer, der skal bekæmpe langtidsledighed. Det er for mig altafgørende, at alle gode kræfter inddrages i det arbejde. Derfor har jeg netop holdt møde med blandt andet DA og LO, og jeg vil i den kommende tid rejse rundt i landet for at få endnu flere input.

- Og så fremsætter jeg om kort tid lovforslag, som udmønter den store ungeaftale, regeringen indgik i efteråret med et bredt flertal i Folketinget. Vi vil med en massiv indsats hjælpe unge videre i job eller uddannelse og hindre, at de bliver fastholdt i ledighed, inden de overhovedet når at få taget hul på deres arbejdsliv, siger Inger Støjberg.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt