Dansk IT foreslår kommunale bredbånd

Højhastighedssamfund står og falder med klar ansvarsfordeling mellem ministre, lyder det fra brancheorganisation
21. JAN 2010 13.12

Kommunale bredbåndsinitiativer kunne være en mulighed, lyder det fra formanden for Dansk IT.

Højhastighedskomiteens anbefalinger til, hvordan Danmark bliver et digitalt samfund i vækst, kan blive til virkelighed allerede inden for få år. Det kræver dog, at regeringen foretager en klar prioritering og ansvarsfordeling mellem alle ministre - med principiel støtte fra statsministeren, vurderer Dansk IT, it-branchens organisation.

- Der er tale om en rapport med en række anbefalinger, der er så konkrete og realisérbare, at rapporten bør forelægges alle ministre i regeringen, ligesom den bør få principiel støtte til sin gennemførelse af statsministeren, siger Klaus Kvorning Hansen, formand, Dansk IT.

Da rapporten peger på digitale forbedringsmuligheder på mange ministerområder, anser han det for helt afgørende, at der foretages en klar ansvarsfordeling for de digitale initiativer i Danmark.

- Der er brug for, at regeringen foretager en klar prioritering og finder ud af, hvilke anbefalinger de enkelte ministerier skal have ansvaret for. Undlader regeringen dette, er der stor risiko for at rapportens mange gode anbefalinger havner mellem for mange stole, siger Klaus Kvorning Hansen.

Han lægger også op til, at det offentlige kan fremme udviklingen via indkøb eller ved at iværksætte kommunale bredbåndsprojekter. 

- Som udgangspunkt må det være markedet, der driver bredbåndsudrulningen, men hvis udviklingen slet ikke kommer i gang, bør der være mulighed for at tage initiativer fra politisk hold, så udviklingen kickstartes.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt