Finansministeriet luger ud i statslige regler

Det sker for at komme af med overflødige regler i statens interne administration og styrke effektiviteten
18. JAN 2010 11.08

Det er der kommet en afbureaukratiseringsplan ud af. Planen indeholder 30 initiativer, der giver godt 70 konkrete administrative lettelser. Det betyder mindre papirarbejde og større effektivitet i statens institutioner. Det oplyser Finansministeriet.

Ministeriet afskaffer desuden knap 167 administrative forskrifter på sit eget område. Den sanering svarer til mere end 25 procent færre administrative forskrifter.

- I takt med at samfundet udvikler sig, kommer der nye regler og krav til. Det er naturligt. Men det det betyder også, at vi hele tiden skal sikre, at vi har de rigtige krav og regler. Reglerne må ikke blokere for den gode og effektive arbejdsindsats. Derfor er jeg også glad for afbureaukratiseringsplanen, der sikrer, at vi bruger ressourcerne effektivt, siger Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Blandt de mange initiativer i afbureaukratiseringsplanen er forenkling af de statslige institutioners årsrapporter, lettere administration af fælles indkøb og færre krav til udbud.

- Afbureaukratisering handler om at løse opgaverne på en smartere måde, og det baner Finansministeriets afbureaukratiseringsplan vejen for. Planen forbedrer arbejdsgangene i staten, og gør det klart, hvilke krav der gælder hvornår. Det sparer medarbejderne tid og minimerer også risikoen for fejl, siger Claus Hjort.

- Regelsaneringen slutter ikke her. Jeg vil forsat have fokus på forenkling og afbureaukratisering, så reglerne fortsat har en høj kvalitet og er relevante. Det vil vi også prioritere højt ved de kommende overenskomstforhandlinger på statens område, siger Claus Hjort Frederiksen.

Over 70 medarbejdere, der sidder med økonomi-, personale- og ejendomsadministration i 37 forskellige statslige institutioner, har deltaget i workshops og interviews for at fortælle, hvordan deres hverdag kan gøres lettere.

Finansministeriets koncern laver størstedelen af de regler og krav, der regulerer den interne administration i statens institutioner. Derfor er planen udarbejdet af Finansministeriet og dets styrelser. Resultatet er samlet i publikationen 'Enkel administration i staten', som kan læses her.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt