Sygeplejersker: Afskedigelser dybt urimelige

Rigshospitalet i København skal spare minimum 94 millioner kroner alene i år, og tallet kan sagtens blive endnu højere. Dansk Sygeplejeråd er oprørt
14. JAN 2010 7.10

HOVEDSTADEN: - Det er dybt urimeligt, at medarbejdere på Rigshospitalet, Herlev, Frederiksberg og andre hospitaler, der har knoklet i døgndrift for at nedbringe ventelister og sikre en optimal sygepleje og behandling af patienterne, skal afskediges. Det siger Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd.

- Det peger endnu engang på, at der er noget fundamentalt galt med sygehusenes økonomi. Og det skal løses for patienterne og medarbejdernes skyld, tilføjer hun.

Indtil videre er der ikke sat noget konkret tal på, hvor mange medarbejdere, der kan risikere at blive fyret. Men nu skal de forskellige centre på Rigshospitalet i gang med at se på, hvor man kan spare de 94 millioner kroner. Det oplyser sygeplejerkernes tillidsrepræsentant Diana Jensen, der var med til mødet med ledelsen på Rigshospitalet onsdag.

- Ledelsen tror ikke, at det er realistisk at finde besparelser på driften. Derfor vil det formentlig komme til at betyde besparelser på blandt andet personalet, men intet er lagt fast endnu, fortæller Diana Jensen.

Nedskæringer på Rigshospitalet sker ifølge ledelsen, fordi hospitalet har fået flere opgaver af Region Hovedstaden, og det presser økonomien.

Allerede i november og december blev 19 medarbejdere fyret på Rigshospitalet i en sparerunde.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt