Erik Lund: - Gør madordningen frivillig

DEBAT: Allerøds borgmester Erik Lund (K) fornemmer utilfredshed med tvungen madordning i den konservative borgmesterkreds og mener, indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V) må komme til fornuft
13. JAN 2010 14.27

Af Erik Lund

I det sidste år har jeg som borgmester kæmpet for, at den tvungne madordning for børnehavebørn bliver gjort frivillig.
I Allerød får alle børnehavebørn i dag et sundt måltid mad i deres daginstitution.

I nogle af vore institutioner har forældrene valgt en ordning, hvor maden tilberedes i daginstitutionen, og hvor forældrene selv står for opkrævning af udgiften til ordningen. I andre institutioner har forældrene valgt, at børnene selv har en sund madpakke med hjemmefra.

Dette frivillighedsprincip har betydet, at vi i Allerød har nogle yderst tilfredse børn, forældre og ansatte.

Så sent som i torsdags rejste jeg problematikken i den konservative borgmesterkreds, hvor jeg fornemmede samme utilfredshed med den tvungne madordning som jeg oplever i Allerød.

Selv om Indenrigsminister Karen Ellemann (V) har tvunget sig selv op i en krog med sine bombastiske udtalelser om, at den tvungne madordning ikke kan laves om, må hun komme til fornuft og indse, at vi som politikere er valgt til at varetage borgernes interesse og ikke valgt til at genere borgerne.

I valgkampen lovede jeg, at jeg ville kæmpe for afskaffelse af den tvungne madordning. Det løfte holder jeg. Den tvungne madordning skal gøres frivillig.


Erik Lund (K), borgmester i Allerød.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt