dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

34,7 milliarder indefrosne feriekroner er blevet tøet op

Siden 24. marts har to millioner borgere bedt om at få udbetalt næsten 35 mia. kr. Yderligere 600.000 kan nå det til og med mandag.
28. MAJ 2021 8.51

Cirka to millioner lønmodtagere har bestilt i alt 34,7 mia. kr. til udbetaling fra puljen af indefrosne feriepenge, oplyser ATP. Til og med mandag har yderligere cirka 600.000 stadig mulighed for at bestille feriepengene, som er frigivet som en saltvandsindsprøjtning til at sparke økonomien i gang.

Feriepengene er blevet udbetalt ad to omgange. I efteråret blev der udbetalt 52,1 mia. kr. til cirka 2,3 millioner borgere. Det var feriepenge for tre uger.

24. marts 2021 åbnede man for udbetaling af de sidste to ugers feriepenge. Der er i alt 56 mia. kr. i puljen til udbetaling, så det er over halvdelen af midlerne, der nu er kommet til udbetaling.

Cirka 450.000 af de borgere, der søgte i første runde, har endnu ikke søgt i anden runde.

Pengene blev oprindelig indefrosset, fordi der blev indført en ny ferielov, og egentlig var det planen, at de første skulle komme til udbetaling, når man går på pension. Der er tale om penge, som lønmodtagerne selv har optjent i forbindelse med deres arbejde.

Ritzau