DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

30 nye dødsfald, men smitteprocent på vej ned

Antallet af indlagte sætter ny rekord. I nogle kommuner er hver 11. test positiv.
30. DEC 2020 14.47
TEMA: Corona

Antallet af indlagte sætter igen onsdag ny rekord med 926 indlagte, hvilket er 26 mere end i går. Det viser dagens tal fra Statens Serum Institut.

Også antallet på intensiv stiger med otte til 136, og antallet af patienter, som er i respirator for at trække vejret, er steget med 14 til 87. Det er tæt på niveauet i foråret, da det stod værst til på intensivafdelingerne.

Der er registreret 30 nye dødsfald med covid-19 siden i går. Dermed når det samlede antal, som er døde senest 30 dage efter positiv test, op på 1.256 personer.

Smitteprocent faldt, steg og faldt

Antallet af nye smittede stiger også i forhold til i går, men antallet af test stiger endnu mere og er igen over 100.000. Smitteprocenten det seneste døgn er på 2,55, hvilket er det laveste siden lørdag.

Midt i december var det helt op til 3,5 pct. af de testede, der viste sig at være smittet, mens procenten faldt til under to op til jul, da mange lod sig teste for en sikkerheds skyld.

Der er dog store forskelle fra kommune til kommune. 

I Ishøj, Brøndby og Samsø er det over ni pct., altså hver 11. af de testede, der viser sig at være smittet. Store dele af Sjælland og hovedstaden er over fem pct., mens det i Vestdanmark bortset fra Samsø kun er i Jammerbugt, Struer og Vejen, der har så høj andel af smittede.

I forsøget på at sikre en bedre smitteopsporing vil borgere, der bliver testet positiv i Parken i København, øjeblikkeligt blive tilbudt smitteopsporing, oplyser Styrelsen for Patientsikkerhed. Det sker i samarbejde med Copenhagen Medical, der driver testcentret.

Ud over Parken vil der også fortsat blive tilbudt smitteopsporing på lokationer i blandt andet Jonstrup-lejren i Ballerup og på Islands Brygge i København.

Herlev topper

Smitten er fortsat forholdsvis højest i Herlev (incidens 777), Brøndby, Ishøj, Albertslund og Vallensbæk, mens den er lavest i Læsø, Ærø, Langeland og Ringkøbing-Skjern, som alle er under 100 i incidens.

11 kommuner har nu en incidens over 500, hvor det for en uge siden var 24.

759 fundet via lyntest

Ved siden af tallene fra de offentlige pcr-test er der tirsdag foretaget godt 44.000 lyntest hos de fire private udbydere, der har kontrakt med staten og regionerne. Her var 759 positive, viser tal fra Falck, SOS International, Copenhagen Medical og Carelink. Der kan være overlap mellem de to systemer.

Tallene fra lyntestene svarer til, at 1,72 pct. var positive. Også i dette testsystem er positivprocenten faldet siden dagen før, mens antallet af test er steget.

13.311 danskere havde onsdag morgen modtaget første vaccinestik. Det svarer til 0,23 pct. af befolkningen.