2860 Søborg: Den gamle TV-by bliver stort boligprojekt
De gamle studier i TV-Byen udvikles med i alt 155 studieboliger og 117 lejligheder på samlet 12.300 kvadratmeter.
Foto: Visualisering, free

2860 Søborg: Den gamle TV-by bliver stort boligprojekt

TV-byens studier bygges til familie- og studieboliger.
9. SEP 2021 10.55

GLADSAXE: 2860 Søborg var et landskendt postnummer, dengang mange DR-udsendelser sluttede med en postadresse, seere kunne sende post til. Men nu bliver den ikoniske TV-bys studier snart til studie- og familieboliger på i alt 12.300 kvadratmeter.

Det oplyser Deas, der udvikler området sammen med HighBrook Investors, der er majoritetsejer, og udviklingsselskabet Fontaine. Der kommer i alt 250 studie- og familieboliger i området, hvor der i forvejen er bygget 1.000 boliger og erhverv, siden DR-Byen rykkede til Amager i 2005. 

- Vi købte ejendommen i 2018 som en ca. 60 pct. udlejet erhvervsejendom i en utidssvarende stand og stod med valget imellem at konvertere ejendommen til bolig eller at opdatere den til en moderne erhvervsejendom. Valget faldt på en konvertering til bolig, og vi har lagt vægt på at få tegnet en god sammensætning af studieboliger og familieboliger med fokus på at etablere såkaldt affordable housing-lejligheder, siger ejeren af Fontaine, Claus Láfontaine Møller, der også er sælger af ejendommen.

Projektet opføres i to etaper. Første etape er studieboligerne, der forventeligt er færdige i februar 2023. Anden etape, der omfatter familielejlighederne, afleveres i april 2023.

Forvandlingen sker både ved ombygning af eksisterende bygninger og nyopførelse af boliger, og rekreative områder er en stor del af visionen. Her skal uderummene indbyde til møder og fællesskab.

ibs