Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

22 bud på snerydning blev kompleks affære

Rebilds vinterberedskab må ud i nyt udbud efter så mange forskellige bud på del-entrepriserne, at der reelt var 164 pristilbud
23. SEP 2011 5.57

REBILD: Rebild Kommune har haft snerydning, saltning og alt andet, der hører med til et vinterberedskab, i udbud. Resultatet er, at alle ruter på nær tre er sikret rydning, når og hvis sneen begynder at falde.

Når der ikke er fundet en entreprenør til tre ruter, skyldes det at hele udbuddet af vintervedligeholdet er en særdeles kompleks affære. Kommunen er delt i 35 ruter - såkaldte 'entrepriser' - og entreprenørerne kan byde på de ruter, de har lyst til, og de kan afgive flere tilbud på forskellige kombinationer af ruter. Det bliver alt sammen krydret med forskellige forbehold som fx 'Jeg vil byde på rute 1 til 8, men er kun interesseret hvis jeg får dem alle'.

Centerchef for Plan, Byg og Vej, Peter Henneby forklarer:

- I dette tilfælde har 22 entreprenører givet tilbud på forskellige kombinationer af de 35 ruter, hvilket betyder vi har stået med ikke mindre en 164 pristilbud. Alle med forskellige forbehold. Og det medfører, at vi ikke blot kan kigge på, hvem der er billigst på de enkelte ruter, men hele tiden skal tage højde for, hvilke forbehold budgiveren har. Det er med andre ord et meget komplekst puslespil, vi skal få til at gå op.

For at finde entreprenører, der vil rydde de sidste tre ruter, henvender Rebild Kommune sig nu til de oprindelige budgivere igen.

ka