DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
194 kulturprojekter får nu statsstøtte
"Turning Tables" laver events for børn i udsatte boligområder som her i Æblehaven i Roskilde.
Foto: Janus Engel.

194 kulturprojekter får nu statsstøtte

Væld af aktiviteter på vej til sårbare, udsatte og ældre borgere.
24. SEP 2020 15.21

I alt 194 projekter landet over har tilsammen modtaget 19,4 mio. kr. til at gennemføre kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter, der kan forhindre ensomhed blandt sårbare, udsatte og ældre danskere og skabe bedre trivsel. 

På i alt 37 plejecentre for ældre i 11 kommuner landet over, herunder i Sønderborg, Slagelse, Ikast-Brande og Bornholm, får beboerne fx  besøg af Teater Magistraten, som med reminiscensforestillingen ”Husker/Demenslydbillede” forsøger at forstærke og understøtte ældre medborgeres trivsel og livskvalitet ved hjælp af musikalske teateroplevelser.

Ud over de mange lokale og regionale initiativer vil der også blive afholdt en række nationale initiativer, som løber til udgangen af 2020. Det drejer sig eksempelvis om et morgentræningsprogram på DR, som er udviklet i et samarbejde mellem Dansk Firmaidræt og Ældresagen, der er gået sammen om projektet ”Aktiv i en coronatid”.

Her får ældre medborgere i hele landet mulighed for at få styrket musklerne og deltage i et motionsfællesskab, hvor alle kan være med.

Se liste over større projekter, der har modtaget tilskud. Og liste over mindre projekter.

ka