Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job
Antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Statens Serum Institut er holdt op med at lave kortet, som de plejer, så dette er screendump af nyt interaktivt nyt.
Foto: Statens Serum Institut

165 nye smittede - fordobling i Aarhus

Brøndbys, Høje-Taastrups og Københavns smittetal er på vej op, mens hverken Ringsted, Sorø, Nyborg, Solrød eller Glostrup har nye tilfælde.
14. AUG 2020 14.50
TEMA: Corona

For anden dag i træk stiger antallet af nye coronatilfælde, viser fredagens tal fra Statens Serum Institut. 165 er registreret siden torsdag, heraf de 77 i Aarhus. Torsdag var tallet ellers nede på 39.

De 165 er det næsthøjeste antal tilfælde på én dag siden april. De er fundet blandt 22.029, som er blevet testet. 

Der er fortsat 14 indlagt med covid-19, heraf en på intensiv. Der er ingen døde siden i går.

Silkeborg, som slås med et mindre udbrud, har seks nye tilfælde siden torsdag og nabobyen Skanderborg har fire.

Bekymringskommuner uden nye tilfælde

Ringsted, hvor smitten har spredt sig på slagteriet, har ingen nye smittede, og det samme gælder Sorø, Solrød, Nyborg og Glostrup, som alle i mandags udløste bekymrede udtalelser fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

I København er 20 fundet smittet fra torsdag til fredag, hvilket er næsten lige så mange som dagen før og en del over niveauet de seneste uger.

Høje-Taastrup har seks og Brøndby fem nye smittede.

Ser man på tallene en uge tilbage, er både Aarhus, Silkeborg, Brøndby og Høje-Taastrup over grænsen på 30 pr. 100.000 indbyggere, som ville udløse en advarsel om indrejse fra Udenrigsministeriet, hvis det var lande. 

Se en interaktiv udgave af ugekortet her.