15 kommuner fik ny kommunaldirektør i 2021 - se hvem og hvor her
På et pressemøde inden sin endelige tiltræden var Camilla Nowak Kirkedal med til at fremlægge advokatundersøgelse og interne afdækninger af skandalesager i Fredericia.
Foto: Fredericia Kommune, Ritzau Scanpix

15 kommuner fik ny kommunaldirektør i 2021 - se hvem og hvor her

De afgående har haft posterne i perioder fra bare et år til 22 år. Opdateret.
28. DEC 2021 11.45

Fanø har i to år i træk fået ny kommunaldirektør - i 2020 var det Lars Møldrup, der afløste Vibeke Kinch, men allerede i april 2021 blev han afløst af Søren Abildtrup, der kom fra en stilling som sekretariatschef i Kalundborg og tidligere har været øverste administrative på Læsø.

Møldrup forlod Fanø-jobbet i april 2021 for at blive kommunaldirektør i Tønder, hvor Klaus Liestmann ikke ville forlænge sin kontraktperiode.

I Fredericia er der nyt ansigt efter Annemarie Zacho-Broe blev fritaget fra sit hverv som led i Fredericia-affæren. Camilla Nowak Kirkedal er den nye på posten efter en periode som konstitueret.

Frederikshavn fik ny kommunaldirektør i Thomas Eriksen. Han kom til, efter at Mikael Jentschs kontrakt udløb efter ni år på posten. Thomas Eriksen var i forvejen teknik- og kulturdirektør og har tidligere været kommunaldirektør i Faxe. 

I Gladsaxe gik Bo Rasmussen på pension efter at have haft stillingen siden 2012. Han blev erstattet af Ulrik Schmidt Hansen, der i forvejen var social- og sundhedsdirektør i kommunen.

Jan Michelsen startede 1. august som kommunaldirektør i Halsnæs, hvor han afløste Anders Mørk Hansen, der fik nyt job som adm. direktør i Diakonissestiftelsen. Michelsen kom fra Vordingborg, hvor han siden 2014 har været direktør.

Et stort flertal i Horsens byråd ansatte den hidtidige teknik- og miljødirektør, Charlotte Lyrskov, som ny kommunaldirektør. Hun havde været konstitueret siden 1. august, da Peter Sinding Poulsen forlod posten til fordel for at blive den ene af to koncerndirektører i Silkeborg.

Læsø er Kurt Bennetsen her i december udvalgt som afløser for Peter Pietras, som i oktober blev fritstillet efter sagen om et ulovligt skur på sin sommerhusgrund. Kurt Bennetsen kommer fra en stilling som direktør i erhvervsnetværket Erhverv Norddanmark.

I Rebild blev Christian Hesthaven ny kommunaldirektør. Han kom fra en stilling som Inger Støjbergs departementschef i Udlændinge- og Integrationsministeriet - og blev i den forbindelse også afhørt af Instrukskommissionen, hvor heller ikke han undgik kritik, selv om han her tiltrådte efter selve den famøse instruks.

Han afløste Jes Lunde, der efter sit stop som kommunaldirektør stillede op ved KV21 og blev valgt for De Radikale til byrådet i Aalborg, hvor han nu skal være rådmand for sundhed og kultur.

I Skive blev Thomas Lindberg, der allerede i 2020 blev konstitueret efter mangeårige Per Mathiasens fratræden af helbredsmæsige årsager, fastansat. Han havde været direktør for teknik, miljø & udvikling også i Skive.

Sorø fik ny mand på posten i Henning Daugaard, der afløste Søren S. Kjær, som selv havde sagt op og siden blev politianmeldt for misbrug af kommunens kreditkort. Henning Daugaard kom fra en direktørstilling i Frederiksberg Kommune.

I Stevns afløste Henrik Nielsen Per Røner, der gik på pension efter 22 år på den post. Henrik Nielsen kom fra en stilling som vicekommunaldirektør i Sorø.

I Greve blev tidligere direktør Anne-Sofie Degn i september ansat som kommunaldirektør, efter at have været konstitueret i stillingen, efter fyringen af den tidligere kommunaldirektør Claus Thykjær.

I Albertslund afløste Henrik Harder i august Jette Runchel på posten som kommunaldirektør. Han kom fra en tilsvarende stilling i Dragør. Den gik til Mads Leth-Petersen, der efter at have været konstitueret, blev fastansat som kommunaldirektør i november.

Og i decembers sidste dage kom nyheden om, at stadsdirektøren i Aarhus, Niels Højberg, stopper efter 13 år på sin post. Han skal være ledelsesekspert på Aarhus Universitet.

29. december kl.12:10 tilføjet Greve, Albertslund og Dragør. kl.14:06 rettet antal i rubrik fra 12.