DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

15 år gammel vandkunst sendes i depot

KORT NYT12. DEC 2019 15.01

AARHUS: Torvenes Brøndsløjfe i Aarhus, måske bedre kendt som Vanddragen, bliver kørt i depot i begyndelsen af 2020. Det skriver Teknik- og Miljøudvalget i en pressemeddelelse. På grund af et julemarked på torvet vil flytningen først påbegyndes efter årsskiftet.  

Det gamle kunstværk, som har stået på Store Torv i 15 år, skal i stedet erstattes med ny vandkunst, der særligt skal henvende sig til børn og få livet tilbage på Store Torv. Ango Winther (S), udvalgets næstformand, har foreslået at lave en vandkunst for børn på Store Torv. Vandkunsten skal bringe leg og tilbage på torvet. Ango Winthers forslag gør det muligt at genanvende pumpeanlægget. 

- Vi har set andre steder i byen, hvad det betyder, at der er plads til, at børn kan lege. For mig er det helt afgørende, at Store Torv ikke blot bliver et sted, hvor man opholder sig. Det er oplagt, at vi gør brug af pumpeanlægget til at skabe en vandkunst, der er lavet til at lege i. Jeg håber meget, at der er nogle fonde, der kan se perspektiverne i at være med til at skabe et nyt og levende Store Torv, siger Ango Winther. 

esl