En studerende, som bor fx i Fjerritslev i Jammerbugt Kommune og læser på universitetet i Aalborg, kan fra næste år slippe 10.000 kroner billigere årligt i skat.
Det skriver Skatteministeriet, efter regeringen nu har fået Folketingets opbakning til at udvide befordringsfradraget, så det også gælder studerende bosat i landets yderkommuner.
Tiltaget er en del af regeringens landdistriktsudspil fra 2024, og det betyder, at de samme regler om befordringsfradrag, som gælder for lønnet arbejde, hvis man har over 12 km til arbejde, fra 2026 også vil gælde for studerende bosat i en af landets 25 yderkommuner.
- Regeringen vil gerne gøre det mere attraktivt at leve, bo og uddanne sig i hele landet, og med det her tiltag bliver det mindre nødvendigt at flytte til de store byer, hvis man vil studere, siger skatteminister Rasmus Stoklund (S) og fortsætter:
- Det bliver nemmere for de unge at bibeholde nærheden til naturen, familien og de lokale fællesskaber, samtidig med, at de tager en uddannelse.
Skatteministeriet skønner, at ordningen vil komme lidt over 15.000 udeboende studerende til gode. Heriblandt forventer ministeriet, at Slagelse kommune topper listen med skønnet ca. 1.900 udeboende studerende med langt til studiet, mens kommunerne med færrest berørte er øer som Læsø, Samsø og Ærø, hvor under 100 forventes omfattet.
Disse kommuner er omfattet:
De 25 omfattede kommuner er
Bornholm, Brønderslev, Frederikshavn, Faaborg-Midtfyn, Guldborg-sund, Hjørring, Jammerbugt, Langeland, Lolland, Læsø, Morsø, Norddjurs, Odsherred, Samsø, Skive, Slagelse, Struer, Svendborg, Sønderborg, Thisted, Tønder, Vesthimmerland, Vordingborg, Ærø og Aabenraa. Dertil kommer øerne Bågø, Egholm, Endelave, Hjarnø, Mandø, Nekselø, Orø, Sejerø og Tunø.
Kilde: Skatteministeriet
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.