
BORNHOLM: Afbud til Folkemødet på Bornholm fra den socialdemokratiske finansordfører Benny Engelbrecht og hans kritik af organisationens kommunikation får nu Folkemødets bestyrelseformand Vibe Klarup på banen.
Over for TV2 Bornholm kalder hun udmeldingerne fra det socialdemokratiske folketingsmedlem for "uhørte".
- Det er helt uhørt, at en fremtrædende politiker på den måde blander sig i en uafhængig civilsamfundsorganisations interne forhold. Det skal han holde op med, siger Vibe Klarup.
Selvom Folkemødet på Bornholm siden en første udmelding om at invitere eventuelle demonstranter på scenen har præciseret, at personer, der bevidst ødelægger debatter, ikke er velkomne, har det socialdemokratiske folketingsmedlem Benny Engelbrecht som tidligere omtalt besluttet at blive væk.
- Jeg er skuffet over, at man ikke klart og tydeligt går ind i det her, siger han til Ritzau.
Engelbrecht mener, at kommunikationen har været kluntet og mangelfuld, og han opfordrer Folkemødets bestyrelse til at overveje både den nuværende ledelse og de ansatte kommunikationsfolk. Udmeldinger som bestyrelsesformanden altså finder er indblanding i interne forhold.
Mere kritik
Over for TV2 Bornholm noterer bestyrelsesformand Vibe Klarup sig desuden, at Benny Engelbrecht også sidste år luftede kritik af Folkemødet. Dengang overvejede han at melde afbud på grund af for høje priser.
Benny Engelbrecht er ikke den eneste politiker, der har kritiseret Folkemødet for meldingen om håndtering af demonstranter.
Eksempelvis har kulturminister Jakob Engel-Schmidt (M) skrevet på det sociale medie X, at Folkemødet "går intolerancens ærinde og bør slå kontra øjeblikkeligt".
Folkemødets direktør, Peter Christiansen, har ikke ønsket at kommentere kritikken fra Benny Engelbrecht, skriver Berlingske.
I foråret var der intern kritik af direktøren fra syv ansatte, der i et brev bl.a. beskyldte ham for at være uengeret, samt at der manglede tryghed i forhold til nogle opgaver. Få dage efter kritikken forlod folkemødets daværende program- og presseansvarlige Louise Bjerregaard sin stilling med øjeblikkelig virkning.
"Der er grænser for, hvad jeg vil være med til, og når dårlig ledelse spænder ben for, at dygtige folk kan gøre deres arbejde ordentligt, og skaber mistrivsel og dårlig psykisk arbejdsmiljø, så mener jeg, at man er forpligtet til at sige fra," skrev Louise Bjerregaard på det tidspunkt i en mail til foreningens medlemmer.
Folkemødet afholdes den 13.-15. juni.
/ritzau/cwa
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra DK Medier.