DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
144 nye smittede - 46 fra Aarhus
Antal smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. De grå kommuner er uden nye smittede.
Foto: Statens Serum Institut

144 nye smittede - 46 fra Aarhus

Solrød, Sorø, Gladsaxe og Nyborg, som blev udråbt som fokuspunkter i går, har ingen nysmittede det seneste døgn.
11. AUG 2020 14.45
TEMA: Corona

Fra mandag til tirsdag er 144 blevet testet positiv for covid-19, viser dagens tal fra Statens Serum Institut. Dermed er niveauet nogenlunde uændret fra de seneste dage.

Ser man på de enkelte kommuner, skiller Aarhus sig igen klart ud med 46 flere smittede end mandag.

Silkeborg har fem nye smittede, hvorimod de fire andre kommuner, som i går blev nævnt af sundhedsministeren som bekymrende - Gladsaxe, Solrød, Sorø og Nyborg - alle er uden nye smittede. Flere af dem har da også skiftet farve/kategori siden i går.  

Ringsted har en enkelt siden i går. 

En anden god nyhed er, at antallet af indlagte er faldet med tre til 20, og at der kun er én i respirator. Til gengæld er en smittet afgået ved døden. Der er fortsat to på intensiv.  

De fleste kommuner igen berørt

Samtidig er der nu kun 28 kommuner, som ikke har  haft nye smittede den seneste uge, heriblandt ø-kommunerne. Så smitten er bredt til stede over hele landet.

Derfor sætter den opblussede smitte aftryk mange steder.

Både i Aarhus og Silkeborg er langt de fleste ansatte i den kommunale administration sendt hjem igen på hjemmearbejde. I Aarhus drejer det sig om et par tusinde medarbejdere, oplyser kommunen.

I Aarhus har børn- og ungerådmand Thomas Medom (SF) fundet penge til ekstra rengøring og mere personale til at hjælpe med at overholde retningslinjerne på skoler og i dagtilbud. Desuden opfordres de til i videst muligt omfang at holde deres aktiviteter udenfor.

I Sorø har borgmester Gert Sørensen (K) tirsdag fået bekræftet hos Styrelsen for Patientsikkerhed, at de smittede i kommunen overvejende har relation til udbruddet på Danish Crown i Ringsted, oplyser han.

Og rundt omkring har de mobile testenheder fået travlt, blandt andet er der nu tre af slagsen opstillet i Nyborg, hvor kommunen også har oprettet en coronahotline for bekymrede borgere.

Ikke flere mundbind fra lageret

I weekenden blev der fundet fem millioner mundbind fra det nationale lager til at dække det pludselige behov i Aarhus. Når de brugt op, skal de østjyske kommuner, som nu er omfattet af påbud om mundbindi den offentlige trafik - Aarhus, Silkeborg, Favrskov, Skanderborg, Odder og Horsens  - ikke regne med flere fra lageret, siger Martin Magelund Rasmussen, centerdirektør på Rigshospitalet og national koordinator for et lager af værnemidler.

- Det skal være behovsbaseret. Vi er meget opmærksomme på, at vi ikke får ødelagt markedet for private aktører, siger han til Ritzau.