14 borgmestre går sammen i opråb: "Regningen skal ikke skubbes over på os"

KORT NYT21. MAJ 2021 6.35

Regningen for byudvikling i København ikke skal betales af borgerne i omegnen. Den skal betales af dem, som får gavn af udviklingen. Det er hovedpointen i et brev om Lynetteholmen, der er målrettet transportudvalget på Christiansborg, og som ikke færre end 14 borgmestre fra Københavns omegnskommuner og Frederiksberg sammen har skrevet under på. Det skriver TV2 Lorry.

Borgmestrene ønsker, at det bliver slået fast, at det er By & Havn, der skal betale omkostningerne, når ledninger på søterritoriet skal lægges om i forbindelse med anlægning af øen og den senere byudvikling. Det er nemlig ledningernes ejere, der skal betale regningen for omlægningen, og omegnskommunerne og Frederiksberg er alle medejere af forsyningsselskaber, som berøres af arbejdet.

De 14 borgmestre skriver derfor blandt andet: "Omegnskommunerne og Frederiksberg mener under ingen omstændigheder, at det er rimeligt at pålægge ledningsejere at betale for omlægning af ledninger i søterritoriet. I praksis vil det betyde, at borgerne i omegnskommunerne og Frederiksberg pålægges en regning for en byudvikling i København, som de ingen lod og del har i."

De 14 borgmestre, der har underskrevet brevet, er fra Albertslund, Ballerup, Brøndby, Frederiksberg, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk.

ibs