dkmedier
dkindkob
DK Stillinger
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Podcast: Kommunerne kan spille en meget større rolle for flere elbiler
- Det er i min verden ikke anderledes, end at der skal være kloakker, elledninger og meget andet til vores borgere. Det er ikke noget, som vi sætter spørgsmålstegn ved, om det er en vigtig kommunal opgave, siger Michael Vindfeldt om at kommunerne sætter ladestandere op til elbiler.
Foto: Lars Svankjær, Frederiksberg Kommune

Podcast: Kommunerne kan spille en meget større rolle for flere elbiler

Frederiksberg vil være Danmarks elbilkommune nummer ét. Borgmester Michael Vindfeldt (S) opfordrer flere til at trykke på speederen og skubbe på udviklingen hos borgerne.

FREDERIKSBERG: Bag Frederiksberg står et stykke Danmarkshistorie. Den 5. august 2021 blev Danmarks første urbane lynladestation indviet på Frederiksberg lige bag ved Frederiksberg Rådhus. Og det er næppe en tilfældighed, at det netop blev på Frederiksberg, at den første lynladerstation skød op. 

Det har dog ikke altid været nemt at gennemføre, da lovgivning ikke altid har været på plads, fortæller borgmester Michael Vinfeldt (S) i Kommunen.dk's nye podcast "Kommunerne redder klimaet". 

Borgmesteren mener, at kommunerne kan – og bør få lov til at – gøre meget mere for at udbrede elbilismen. 

- Det er i min verden ikke anderledes, end at der skal være kloakker, elledninger og meget andet til vores borgere. Det er ikke noget, som vi sætter spørgsmålstegn ved, om det er en vigtig kommunal opgave, siger Michael Vindfeldt. 

Det samme mener Tue Damsø, ekspert i grøn omstilling i kommunerne hos den grønne tænketank Concito: 

- Kommunerne opdrager og danner os jo på mange måder, gennem skoler, biblioteker og kulturinstitutioner. Det er en rolle, kommunen har påtaget sig på en masse andre områder, og der kan de jo lige så fint nudge os til en mere bæredygtig transportform, siger han i det seneste afsnit af "Kommunerne redder klimaet". 

Læs hele artiklen og hør podcasten gratis hos Kommunen.dk

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.

Ledelse i forandring