dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Partikritiker fik flest stemmer af alle til DF-hovedbestyrelse
Martin Henriksen gav sit parti i kraftig opsang på landsmødet, derefter blev han genvalgt til hovedbestyrelsen med 272 stemmer. De to næste fik henholdsvis 257 og 201 stemmer.
Foto: Bo Amstrup, Ritzau Scanpix

Partikritiker fik flest stemmer af alle til DF-hovedbestyrelse

Martin Henriksen genvalgt til partistifter Pia Kjærsgaards utilfredshed.
18. SEP 2021 16.55

Det kom ikke tidligere folketingsmedlem og udlændingeordfører, nuværende KV21-spidskandidat på Stevns Martin Henriksen til skade, at han op til Dansk Folkepartis landsmøde havde kritiseret dele af sit parti. Lørdag blev han genvalgt til DF's hovedbestyrelse med det højeste stemmetal af alle.

To andre genvalgskandidater fik for få stemmer til at kunne fortsætte i hovedbestyrelsen. Det er det tidligere europaparlamentsmedlem Anders Vistisen og det nordjyske regionsrådsmedlem Erik Høgh–Sørensen.

De blev slået af den københavnske lokalformand Jens Vornøe og af tidligere folketingsmedlem og nuværende byrådsmedlem i Roskilde Merete Dea Larsen, der blot fik to stemmer flere end Anders Vistisen

Alle de tre valgte er støtter af formand Kristian Thulesen Dahl. Martin Henriksen havde inden valget fået kritik fra partistifter Pia Kjærsgaard, som heller ikke efterfølgende var tilfreds med hans genvalg.

- Jeg kan ikke gøre noget ved den opbakning, han får. Men jeg tror, han sidder temmelig isoleret i hovedbestyrelsen, siger Pia Kjærsgaard til Ritzau og tilføjer, at hun er "glad for de to øvrige kandidater der blev valgt".