dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger

Frie Grønne og Niko Grünfeld stiller ikke op til kommunalvalget

KORT NYT17. SEP 2021 6.38
TEMA: KV21

KØBENHAVN: Partiet Frie Grønne, der blev stiftet sidste forår af flere tidligere profiler fra Alternativet, stiller ikke op til KV21, oplyser Niko Grünfeld, der er bestyrelsesforperson for Frie Grønne, til Altinget. Beslutningen om ikke at stille op betyder også, at Niko Grünfeld ikke søger genvalg til sin post i Borgerrepræsentationen. I stedet vil han og Frie Grønne fokusere kræfterne frem mod næste folketingsvalg.

- Som et lille og forholdsvis nystartet parti har vi måtte sande, at vi ikke har de økonomiske og organisatoriske muskler til at drive en kommunal-valgkamp, hvis vi også skal stå knivskarpt, når Folketingsvalget kommer, siger Niko Grünfeld, der ser Christians borg "som et naturligt næste skridt", til Altinget.

I skrivende stund har Frie Grønne knap 16.900 vælgererklæringer. Partiet skal bruge godt 20.000 erklæringer inden juni 2023 for at blive opstillingsberettigede til Folketinget. Niko Grünfeld var kulturborgmester for Alternativet i København fra januar til oktober 2018, men trak sig efter en periode med flere uheldige sager.

ibs