DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
Frie Grønne på Folkemødet: Det går godt med integration
Foto: Ida Marie Odgaard, Ritzau Scanpix

Frie Grønne på Folkemødet: Det går godt med integration

I sin partiledertale på Folkemødet kaldte Sikandar Siddique politikeres omtale af indvandrere problematisk.

BORNHOLM: Førstegenerationsdanskerne tjener det samme, betaler lige så meget i skat, og de har det samme karaktergennemsnit i folkeskolen som resten af danskerne, sagde Frie Grønnes politiske leder Sikandar Siddique i sin tale på Folkemødet på Bornholm.

Han henviste til en ny analyse fra tænketanken Kraka, som viser, at ni ud af ti indvandrere på nogle områder bidrager lige så meget til samfundet som etniske danskere. Og det har været tendensen længe, fortsatte han.

- Det er bare, som om det store flertal af politikerne ikke rigtig har opdaget det. Eller ikke rigtig vil opdage det, sagde han.

Han mente, at den politiske debat ofte fokuserer på, at det aldrig er gået værre med integrationen.

Slet, slet ikke retvisende

- Det lyder alt for ofte, som om vi alle sammen er på kontanthjælp, eller når det bliver allerværst, som om vi er gang med at planlægge et eller andet vanvittigt terrorangreb. Og det er slet, slet ikke retvisende. Faktisk er førstegenerationsdanskere cirka lige så bidragende til samfundet som de nordjyder, der bor i statsministerens valgkreds, sagde han.

I sin tale nævnte han også den nu afdøde tidligere statsminister Poul Schlüter (K) og den udlændingelov, som han var med til at gennemføre i 1983. En lov, som ifølge Sikandar Siddique cementerede Danmark som et humanistisk foregangsland.

- Tænk, hvor langt væk vi er kommet fra det i dag, hvor vi skiller familier ad og sender flygtninge tilbage til den bombende diktator, som de er flygtet fra, sagde han med henvisning til hjemsendelse af syrere.

Frie Grønne blev stiftet i september 2020 af Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Niko Grünfeld, alle tidligere medlemmer af Alternativet. Frie Grønne har indtil nu indsamlet 13.686 af de nødvendige 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at blive opstillingsberettiget.

Ritzau