Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

Færre ledige i februar, stadig 40.000 flere end før corona

Stigning på omkring 15.000 personer under den seneste nedlukning siden december.
3. MAR 2021 11.02
TEMA: Corona

Køen af ledige er blevet en smule kortere i starten af marts. Samlet er 172.020 personer registrerede som ledige i øjeblikket, viser tal fra Beskæftigelsesministeriet. Det er 3.591 færre end i slutningen af februar.

Tallet dækker over personer på offentlige ydelser, der er klar til at tage et job. Størstedelen er på dagpenge, mens omtrent hver syvende er på kontanthjælp eller lignende ydelser som uddannelseshjælp.

Trods det seneste fald er ledigheden vokset med 40.322 under coronakrisen. Under den anden nedlukning, som har været gældende siden december, er antallet af ledige steget med omkring 15.000 personer.

Det er normalt, at ledigheden stiger i januar og februar, men ifølge Dansk Erhverv er ledigheden i år steget med 5.000-6.000 mere end gennemsnittet for de foregående fem år.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet er 7.710 af de ledige tilmeldt arbejdsfordeling. Det er en ordning, der er etableret under coronakrisen, hvor virksomheder kan fordele arbejdet blandt de ansatte, hvis der ikke er nok arbejde til at dække alle de timer, man egentlig er ansat til.

De ansatte får så en forhøjet dagpengesats i de timer, hvor de ikke er på arbejde i virksomheden og undgår til gengæld en fyreseddel.

Ritzau / mk