Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
S-spids kritiseres for at fryse partifælle ude
De to socialdemokratiske byrådsmedlemmer Laura Vestina Andréa (til venstre) og Christina Birkemose (til højre) arbejdede tidligere tæt sammen i Socialudvalget i Faxe, men nu retter Andréa skarp kritik af Birkemose som spidskandidat.
Foto: Faxe Kommune

KV21:
S-spids kritiseres for at fryse partifælle ude

Partikollega rejser skarp kritik af sin socialdemokratiske spidskandidat ved KV21. Nu skal Christina Birkemoses kandidatur drøftes på en ekstraordinær generalforsamling.
3. MAR 2021 14.12

FAXE: Den socialdemokratiske spidskandidat i Faxe, Christina Birkemose, er blevet centrum i ballade i den lokale partiforening. En partikollega i byrådet retter hård kritik forud for en ekstraordinær generalforsamling.

I sidste uge var Christina Birkemose i pressen, hvor hun udtalte, at hun i byrådet havde "gjort sit ypperste, og vist hvad hun stod for". Det fik partikollegaen Laura Vestina Andréa til tasterne, hvor hun på Facebook kritiserer Birkemoses arbejde og evner til at samle og samarbejde. Til DK Nyt siger Andréa, at Birkemose i Socialudvalget har "arbejdet uden om", "ikke inddraget" og holdt hende udenfor.

Problemerne startede tilbage i 2019, hvor Laura Vestina Andréa støttede Christina Birkemose i kampen om at blive spidskandidat og gruppeformand, efter at tidligere borgmester Knud Erik Hansen trak sig. Tre måneder senere mistede Birkemose posten som gruppeformand, da der i gruppen blev stillet mistillid, efter at de mente, at Birkemose have handlet uden om dem. Men posten som spidskandidat beholdt Birkemose.

- Da jeg valgte at støtte Christina Birkemose som gruppeformand, var hun en ven, og jeg så hende som det rigtige valg. Men da hun senere lovede min støtte væk i sagen om fyring af kommunaldirektøren, da følte jeg, at hun misbrugte mig. Siden da har det været præget af konflikt. Det har slet ikke handlet om politik, men mere om personlige intriger og drama, siger Laura Vestina Andréa.

Ekstraordinær generalforsamling

Efter at have følt sig isoleret i byrådsgruppen har Andréa mistet gnisten og genopstiller derfor ikke ved det kommende valg. Hun anklager nu spidskandidaten for manglende evner til at lede og samarbejde, og at "man bliver fryst ude, når man ikke blot følger Christina blindt".

- Jeg mener ikke, at hun kan være borgmesterkandidat, når hun ikke kan samarbejde på trods af uenigheder. Det er derfor, jeg går ud nu efter at have siddet på hænderne i et år. Medlemmerne skal vide de her ting, før de træffer en beslutning på generalforsamlingen, siger Laura Vestina Andréa.

På søndag er der i den lokale partiforening en ekstraordinær generalforsamling med et punkt, hvor Christina Birkemoses spidskandidatur skal drøftes. Ifølge TV2 Øst blev generalforsamlingen indkaldt med opbakning fra fem ud af syv bestyrelsesmedlemmer.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christina Birkemose.