dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Borgmestre er bedre til at lede, end de selv tror
Den vigtigste politiske lederudvikling sker i samarbejdet mellem byråd og borgmester, mener Lisbeth Binderup
Foto: Privatfoto

Borgmestre er bedre til at lede, end de selv tror

Ledelseserfaring på topniveau er langt fra normalen for nye borgmestre, men de er bedre ledere, end de selv tror, mener ledelsesrådgiver og tidligere kommunaldirektør Lisbeth Binderup.
22. FEB 2021 11.23

En borgmesterpost stiller store krav til lederevner, men ingen behøver lære nye borgmestre om ledelse - grundkvaliteterne har de allerede, når de når så langt.

Det mener Lisbeth Binderup, der har været kommunaldirektør i 13 år for forskellige for borgmestre, skriver Kommunen.dk. Lisbeth Binderup har undervist på Kattegatkurser for nyvalgte og på kurser for borgmestre og deres kommunaldirektører. I dag er hun chefkonsulent hos Genitor, hvor hun arbejder som ledelsesrådgiver for en lang række kommuner, hvor hun bl.a. har fokus på samarbejdet mellem politikere og ledere. 

- Det er os andre, der skylder nye borgmestre anerkendelse for alt det, de kan ledelsesmæssigt. Du bliver kun borgmester, hvis du forstår at lytte og selv taler, så andre lytter til dig, siger Lisbeth Binderup og tilføjer:

- De borgmestre, der genvinder borgmesterposten, er typisk empatiske, modige, beslutsomme og ydmyge. Kort sagt de besidder alle de kvaliteter, vi normalt finder hos gode ledere. Så jeg håber, de nye borgmestre i dag og efter valget kan mærke embedsmændenes anerkendelse, og at de tager den til sig. Alene det at bedrive klasserumsledelse i et byråd er beundringsværdig. 

 

Læs hele historien på Kommunen.dk.