DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger
114 mio. retur fra Movia til kommuner

114 mio. retur fra Movia til kommuner

Flere passagerer betyder, at de fleste kommuner og de to regioner på Sjælland kan se frem til at få penge tilbage - men først i 2013
3. FEB 2012 11.06

Af Knud Abildtrup, [email protected]

De fleste medlemskommuner kan se frem til at få penge retur, men dog først i 2013.

Flere passagerer end budgetteret, en gunstig renteudvikling og dieselpriser, som har været lavere end forventet, giver overskud på Movias kommende regnskab for 2011. Det betyder, at Movia sender penge tilbage til de fleste østdanske kommuner og de to regioner, som trafikselskabet driver kollektiv trafik for, oplyser trafikselskabet.

De fleste af de 45 kommuner og to regioner i trafikselskabets område har betalt flere penge, end Movia har brugt. Derfor skal kommuner og regioner heller ikke betale så meget, som det oprindeligt blev fastlagt, da budget 11 blev besluttet i 2010.

- Vi har ikke helt så mange passagerer i 2011 som i 2010, men vi har flere, end vi har budgetteret med. Det er selvfølgelig glædeligt, at vi kan sende 114 mio. kr. tilbage til kommuner og regioner i en tid, hvor budgetterne i kommuner og regioner er meget stramme, siger administrerende direktør, Dorthe Nøhr Pedersen, fra Movia.

Ikke alle kommuner får del i tilbagebetalingen. 11 kommuner vil få en efterregulering og skal indbetale til Movia. Disse kommuner har fået direkte besked. Det skal understreges, at det er et forventet resultat, og der tages forbehold for det endelige årsregnskab. De endelige beløb kendes nemlig først, når regnskabet gøres op til foråret.

Bestyrelsesmedlem Thomas Bak (V) fra Fredensborg Kommune var uenig med resten af bestyrelsen. Han oplyser til dknyt, at han fik en mindretalsudtalelse ført til protokols:

- Jeg ville foretrække, at kommuner med penge til gode, kunne få dem udbetalt med det samme i stedet for at vente til januar 2013. Det er jo kommunernes penge. De kommuner, der skylder Movia penge, synes jeg godt kunne vente med at betale, men de store tilgodehavender burde udbetales nu.

ka