KØBENHAVN: Der skal mere end et fælles mangeårigt medlemskab af et privat, professionelt ledernetværk til, at der er tale om inhabilitet for et områdechef og en klyngeleder. Sådan er i hvert fald vurderingen i Børne- og Ungeforvaltningen - og Intern Revision - i København.
Spørgsmålet er blevet behandlet i en rapport fra Intern Revision, der ligesom Borgerrådgiveren har forholdt sig til situationen i en klynge af fire daginstitutioner i Valby, som over en længere periode havde udfordringer med høj personaleomsætning, højt sygefravær og hyppige lederskift.
Et klagepunkt fra 58 forældre gik på private relationer mellem klyngeleder og områdechefen, der gjorde, at forældrene så områdechefen som inhabil i forhold til klager mod klyngelederen.
Forvaltningen: Intet problem
Intern Revision har blandt andet forholdt sig til kodekset God adfærd i det offentlige, der lader det afhænge af en konkret vurdering, om en interesse gør den ansatte inhabil:
"For at inhabilitet indtræder, skal interessen, eksempelvis en personlig eller økonomisk interesse, være af en sådan karakter, at man med rimelighed kan gå ud fra, at interessen generelt set vil være egnet til at påvirke sagsbehandlingen."
Forvaltningen har ifølge rapporten oplyst, at "der efter forvaltningens vurdering ikke foreligger en inhabilitetsbegrundende relation mellem de pågældende medarbejdere i relation til varetagelsen af stillingerne som henholdsvis områdechef og klyngeleder i Københavns Kommune. På den baggrund har forvaltningen ikke fundet grundlag for at tage skridt overfor sine medarbejdere i anledning af klagerne. IR (Intern Revision, red.) tager til efterretning, at forvaltningen har foretaget en juridisk vurdering af klagen".
Da rapporten blev behandlet i børne- og ungeudvalget, foreslog Enhedslisten ifølge Politiken ikke desto mindre fremover at lade HR-afdelingen varetage lederansættelser. Det fik støtte fra V, K og Frie Grønne, men blev ikke vedtaget.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.