DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

København indfører anonym klageadgang i sexismesager

Det skal samtidig undersøges, hvor udbredt sexistisk kultur og adfærd er på kommunens arbejdspladser - og om alle involverede i Frank Jensens sager er blevet håndteret.
30. OKT 2020 6.16
TEMA: #MeToo

KØBENHAVN: Et flertal af partierne i Borgerrepræsentationen har endeligt vedtaget at oprette en ny enhed til håndtering af sager om sexisme. Enheden vil blive oprettet som en del af Arbejdsmiljø København, AMK, oplyser Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, som afdelingen hører under.

Den seneste tids omfattende debat og afdækning af sager om grænseoverskridende og sexistisk adfærd på arbejdspladser har ifølge fagborgmesteren tydeliggjort behovet for, at medarbejdere har et trygt sted at gå hen, hvis de vil indberette sager om sexisme eller sexchikane:

- Det er enormt vigtigt for mig, at vi ovenpå den seneste tids bølge af sager og opråb fra primært unge kvinder får slået fast, at ansvaret i den her type sager ikke skal ligge hos den enkelte medarbejder, men klart og tydeligt bliver placeret hos arbejdsgiver og arbejdsplads. Der ønsker jeg, at vi som Danmarks største arbejdsplads med næsten 45.000 medarbejdere går forrest, og det er derfor, jeg har taget initiativet, forklarer sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Ikke enighed 

AMK fungerer som rådgiver for hele kommunen i sager om arbejdsmiljø og arbejdsliv, og den nye enhed skal - udover at fungere som en anonym klageadgang for medarbejdere - også yde rådgivning til berørte medarbejdere og stå for den relevante opfølgning over for ledelsen på den enkelte arbejdsplads.

Politikerne vedtog også, at der skal foretages en særlig undersøgelse, der skal afdække, hvor udbredt sexistisk kultur og adfærd er på Københavns Kommunes arbejdspladser.

Gruppeformand i De Radikale, Mette Annelie Rasmussen, siger til Politiken, at havde det stået til De Radikale, havde man valgt en anden løsning, da arbejdsmiljøet hører under en borgmester og dermed en del af Rådhusets politiske system. R ville hellere have lagt det i borgerrådgiveren – uden for rådhuset.

I samme omgang skal Frank Jensens sager undersøges for at sikre, at alle, der har været involveret, har fået mulighed for at få vendt ting, der har været uønskede. Man har endnu ikke fundet det firma, der skal gennemføre de to undersøgelser.

ka