Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Randers og Verdo leder efter fejl i 20 års vandtakster

Randers og Verdo leder efter fejl i 20 års vandtakster

I et svar til Randers Kommune og Verdo slår Energistyrelsen fast, at forsyningsselskaber selv må vælge, hvordan investeringer indregnes i priserne på vand.
14. SEP 2020 11.10

RANDERS: Randers Kommune og det lokale forsyningsselskab Verdo har fået svar på en fælles henvendelse til Energistyrelsen om reglerne for at indregne investeringer i priserne på vand. Det skriver Kommunen.dk.

I korthed svarer styrelsen, at det er op til et forsyningsselskab at vælge afskrivningsmetoden. Det kan være en straksafskrivning eller løbende afskrivninger. Investeringer, der er nødvendige for at levere vand, skal forbrugerne betale over vandpriserne på den ene eller den anden måde.

Svaret spiller en afgørende rolle i den langvarige strid om priserne på drikkevand i Randers. I en aftale fra 2015 blev parterne enige om, at Verdo havde opkrævet godt 20 mio. kr. for meget fra forbrugerne, og derfor skal Verdo sænke vandpriserne i en tiårig periode fra 2015.

Men efterfølgende opstod der ny uenighed om vandpriserne, og parterne er blevet enige om at regne det hele igennem helt tilbage fra år 2000. Og i samme forbindelse sendte de det fælles spørgsmål om afskrivninger afsted til Energistyrelsen.

Det er fortsat uklart, om forbrugerne skal have flere penge tilbage fra Verdo.

Læs hele historien på Kommunen.dk.