dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Morfin og kokain gjorde livet lettere på rådhuset
Thomas Banke var et af Venstres store fremtidshåb, da han blev borgmester som 28-årig. Han nåede ikke i mål med sin politiske mission i Fredericia, men har lært af sine fejl og er på vej til at skabe sig en ny karriere. 
Foto: Emma Oxenbøll

Interview:
Morfin og kokain gjorde livet lettere på rådhuset

Tidligere borgmester i Fredericia, Thomas Banke, ville skabe et nyt Farum uden rødvin. I stedet endte han i et stofmisbrug, før han indså, at politik var for firkantet til ham.
10. SEP 2020 12.00

Af Emma Oxenbøll [email protected]

FREDERICIA: Syv år er passeret, siden Thomas Banke måtte gå af som borgmester i Fredericia på grund af stofmisbrug - sidstnævnte lagde han på hylden for fem år siden, og politik vender han aldrig tilbage til, fortæller han i et interview med kommunen.dk.

En af hans erkendelser er, at han godt kan interessere sig for politik og samfund, men ikke arbejde i det politiske system. Ikke fordi han ikke ville kunne genopstille, men fordi han grundlæggende savner den ideologiske kamp. Den er der ifølge ham ikke plads til i det politiske spillerum. 

Det startede ellers så lovende for ham, da han som lysende Venstre-talent satte sig i borgmesterstolen som landets yngste. Men allerede et halvt år efter startede hans misbrug af morfinpiller, som han oprindeligt fik udskrevet som smertestillende efter en tandoperation.

Pillerne gav ham en god følelse. Han var ikke presset af lange arbejdsdage, men presset af at ville vinde den kamp, han havde sat sig for. Og han så morfinen som en vej til at vinde.

- Jeg ønskede at samle den handske op, som Peter Brixtofte smed. Uden alkohol. Jeg havde et internt slogan dengang til mine borgerlige kolleger, hvor jeg sagde, at det, vi skal skabe i Fredericia, er et Farum uden rødvin. Det blev så et Fredericia med morfin i stedet for, siger han.

Abonnenter på Kommunen.dk kan læse hele historien her.