Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Nye Borgerlige siger nej tak til kommunale DF'ere

Partiet er ikke interesseret i flere partihoppere fra DF, medmindre de opgiver deres plads i byrådet.
6. AUG 2020 10.04

Byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti er ikke længere velkomne til at hoppe over til Nye Borgerlige. Det skriver B.T., som er i besiddelse af en intern mail fra Nye Borgerliges hovedbestyrelse.

'Der er et stigende pres fra særligt DF'ere, som ønsker at skifte parti. Vi har budt enkelte velkommen, og dem er vi glade for, men vurderingen er, at partiet står sig bedre ved fremover at sige nej tak,' står der ifølge avisen i mailen.

Formand Pernille Vermund uddyber over for avisen, at hun er bekymret for, om det for partihopperne 'mere handler om at redde deres eget mandat end om at redde Danmark'. Derfor kan man kun blive medlem, hvis man først overlader sit mandat i byrådet til en suppleant.

Fem er skiftet

Nye Borgerlige fik valgt et enkelt byrådsmedlem ved KV17, nemlig Mette Thiesen i Hillerød.

Inden for de seneste par måneder har Heino Hahn og John Pawlik i Vordingborg og Githa Nelander i Næstved hoppet fra Dansk Folkeparti til Nye Borgerlige.

Desuden har Karsten Byrgesen i Fredericia, som forlod Dansk Folkeparti allerede efter valget og siden har været løsgænger, også meldt sig ind hos Nye Borgerlige i løbet af sommerferien. 

Ifølge DK Nyts optælling har 23 byrådsmedlemmer forladt Dansk Folkeparti siden KV17. 

ak