DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

11 kommmuner sparer på demokratiet

Af 52 kommuner, der har deltaget i rundspørge, svarer de 11, at de har besluttet at skære ned på antallet af byrådsmedlemmer
KORT NYT19. JAN 2012 6.35

Kalundborg, Assens og Ikast-Brande Kommuner har taget beslutningen. Kolding, Vejle, Allerød, Faxe og Thisted arbejder på sagen - og endnu flere kommuner er på vej. Kommunerne i fuld gang med at spare på demokratiet. Antallet af medlemmer i byråd bliver skåret ned for at slanke organisationen, strømline strukturen og spare penge, skrive Politiken.

Det fremgår af en rundspørge, Politiken Research har foretaget i landets 98 kommuner. 52 kommuner har svaret, og 11 af dem oplyser, at de har besluttet at skære ned i antallet af byrådsmedlemmer, eller er på vej med beslutningen.

- Det er utrolig vigtigt, at vi i en krisetid med stramme budgetter viser borgerne, at vi også kan finde ud af at spare i byrådet, siger Erik Lund (K),  borgmester i Allerød, til avisen. Allerød vil slanke antallet af byrådsstole fra de nuværende 21 til de 19, som er lovens minimum for kommuner, der har mere end 20.000 indbyggere.

mou