DK Medier
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Stillinger

Midtjylland laver tværregionalt diabetestilbud til børn

Børn med diabetes og deres forældre kan lære meget af hinanden, og det får de nu bedre muligheder for i Midtjylland.
17. JUN 2020 15.15

MIDTJYLLAND: Region Midtjylland har oprettet et nyt fællesskab for børn med type 1-diabetes. Det gælder for hospitalerne i regionen, hvor blandt andet quizzer og historiefortælling bliver en del af de lokale behandlingstilbud på hospitalerne i Herning, Viborg, Randers og Aarhus. Det oplyser regionen. 

Børnene har fire konsultationer årligt, og to af dem kan erstattes af det nye fællesskab. Det foregår som gruppemøder, der både giver nye relationer til andre børn med diabetes og kan øge deres livskvalitet.

For forældrene har det også været et ønske med et netværk, fortæller Jette Rørstrøm, der er sygeplejerske ved Steno Diabetes Center på Aarhus Universitethospital.

- Gruppemøderne er samtidig et netværk for forældrene. De får mulighed for at mødes, dele erfaringer, få undervisning og snakke med os behandlere, mens deres børn er til gruppemøde, siger hun.

Første gang på tværs af Midtjylland

Grupperne består af seks-otte børn, og initiativet indledes med en diabetes-camp, hvor børnene lærer mere om deres sygdom gennem aktiviteter.

I første omgang gælder tilbuddet børn fra otte til ti år, og det er første gang, regionen starter et koordineret tilbud for børn med diabetes på tværs af regionen, oplyser oversygeplejerske ved Steno Diabetes Center Mette Holsting.

Inden corona nåede nogle grupper at starte op, og i juni og på den anden side af sommerferien starter resten.

I Region Midtjylland er der ca. 100 børn i alderen otte-ti år med type 1-diabetes.

Tilbuddet er ens i hele Region Midtjylland og er udviklet i et samarbejde mellem børneafdelingerne ved regionshospitalerne i Herning, Viborg og Randers samt Steno Diabetes Center Aarhus på Aarhus Universitetshospital.

Tilbuddet er finansieret af Steno Diabetes Center Aarhus og bliver i første omgang en del af sundhedstilbuddet i Region Midtjylland i en treårig periode fra 2020-2023, hvorefter det vurderes, om tilbuddet skal indgå i fremtidens behandling.

Kilde: Region Midtjylland