dkhavenergi
dkvindkraft
dknyt
dksocial
dksundhed
dkindkob
DK Debat
DK Stillinger
Alle arbejder hjemmefra: Gode råd til møder og undervisning
Foto: Kristian Strøbech

Alle arbejder hjemmefra: Gode råd til møder og undervisning

Techeksperten Kristian Strøbech anbefaler Zoom, Skype, Microsoft Teams og YouTube Live. Han mener, det er vigtigt, man vælger program efter sit behov.
13. MAR 2020 11.45
TEMA: Corona

Hundredetusindevis af offentligt ansatte er sendt hjem fra arbejdspladsen på grund af coronakrisen. Heldigvis kan mange af dem arbejde hjemmefra.

Men det kan være svært at finde vej i, hvordan ledere og medarbejdere bedst holder kontakten de næste 14 dage. Kristian Strøbech er ekspert i formidling på digitale platforme og giver her et par råd til, hvordan man bedst holder kommunikationen indtakt på arbejdspladser.

- Det er vigtigt at gøre op med sig selv, hvor meget video der egentlig er brug for, siger han til kommunen.dk.

- Mange møder kan klares over telefonen, og lyd er ofte okay, for det tager meget båndbredde at streame video direkte. Hvis man sidder flere i et videomøde, og en af deltagerne hakker, fordi der er lav båndbredde, så ender man måske med at sidde og bande og svovle, siger Kristian Strøbech.

Han anbefaler, at man tilslutter sin computer med kabel til internettet, da det sikrer en stabil forbindelse.

Samtidig fortæller han, at Skype og Microsoft Teams er gode værktøjer at tage i brug, fordi mange i forvejen anvender dem og derfor har nemt ved at omstille sig. Og til undervisning foreslår han Zoom.us og YouTube Live. Zoom er også god til mindre videomøder, forklarer han.

Nogle kommunalt ansatte vil også føle sig fristet til at bruge Facebook og Messenger, men det skal man passe på med i forhold til GDPR, forklarer Torben Hedegaard Hansen, databeskyttelsesrådgiver hos Morsø Kommune.

- Man bruger det, man er vandt til at bruge, men det bedste er at følge  anbefalingerne fra kommunen. Hvis man er i tvivl kan man ringe til it-afdelingen. Men skal holde sig fra Facebook og Messenger, hvis man er kommunalt ansat, siger han.

Den fulde artikel kan læses her på kommunen.dk