Først DF og så K har forladt ellers enig Gribskov-konstituering

Knas i samarbejdet efter at Dansk Folkeparti mistede post, og De Konservative savner politisk styring af skoleøkonomi.
11. FEB 2020 12.19

GRIBSKOV: Den ellers enige konstituering i Gribskov efter KV17 er henover slutningen af januar og begyndelsen af februar reduceret til et borgmesterflertal på 19 ud af 23. Først Dansk Folkeparti og siden De Konservative med hver to byrådsmedlemmer har meldt sig ud.

For DF's vedkommende var det en helt konkret udpegning eller snarere ikke-udpegning til Skatteankenævnet, der fik samarbejdet til at krakelere. Strukturen for Skatteankenævn ændres til sommer, så blandt andet Gribskov Kommune må nøjes med en enkelt plads i Skatteankenævn Nordsjælland mod hidtil to i Skatteankenævn Fredensborg.

De to hidtidige har Venstre og DF haft, det ene nye går til V, besluttede Gribskov Byråd, og det blev for meget for DF. 'Ingen velvilje fra de øvrige partier' og 'benzin på bålet' lød det efterfølgende fra det forsmåede parti, der i stedet var blevet tilbudt begge kommunens pladser i Vurderingsankenævnet, men havde afslået.

'Vendt øjne'
Blot en uge efter slog De Konservative følge med DF ud af konstitueringen. Her var det håndteringen af økonomien på kommunens skoler, der var anstødsstenen, idet K mente, at det var for nemt sluppet for politikerne at overlade til skolerne selv at opfylde en udstukket rammebesparelse.

Efterfølgende meldinger både fra De Konservative og fra borgmester Anders Gerner Frost (nytgribskov) antyder dog, at samarbejdsproblemerne stikker dybere. Borgmesteren har i Ugeposten Gribskov betvivlet, om K-gruppeformand Trine Egetved havde været 'mentalt til stede' på et møde, hvor der ifølge borgmesteren netop blev lagt en plan for skolernes økonomi, og Trine Egetved har i Frederiksborg Amts Avis beskrevet, hvordan der var blevet grinet og vendt øjne ad hende under et indlæg på et byrådsmøde.

- Byrådet er på vej til at blive ét stort kommuneparti, hvor der ikke er plads til, at vi hver især kan komme med vores synspunkter uden, at vi skal latterliggøres eller nedgøres, siger Trine Egetved til avisen.

 

 

 

 

Se flere stillinger
Nyhedsbrev