Pædagoger ønsker udsatte spædbørn tidligt i vuggestue

KORT NYT31. JAN 2020 6.33

Børn i seks-måneders alderen skal i særlige tilfælde visiteres til vuggestue, foreslår pædagogernes fagforening, Bupl, skriver Politiken. Forslaget er et af mange punkter i børneplanen ’Børnenes årti’, som Bupl, lancerer i forbindelse med KL's børnetopmøde. I de tilfælde, hvor forældrenes evner ikke slår til, skal sundhedsplejersker og familiepædagoger kunne visitere til, at barnet bliver skrevet op til tidlig start i vuggestue.

- Vi skal sætte ind, der hvor barn og forældre har brug for den ekstra støtte, vi kan give i vuggestuen. Der er ikke tale om tvangsopskrivning af alle børn, og i begyndelsen ville det betyde, at forældrene skulle være med barnet i vuggestue, siger Elisa Rimpler, formand for Bupl, til Politiken.

Målgruppen er forældre med en svag forældreevne og usikre, nybagte forældre, der har brug for støtte, indtil de kan klare opgaven selv. Bupl foreslår, at familien først understøttes i hjemmet af en sundhedsplejerske og familiepædagog, som så visiterer dem til tidlig vuggestuestart.

ka

Se flere stillinger
Nyhedsbrev