Eftersøgt bandemedlem anholdt i Spanien efter langstrakt flugt

Dansk bandemedlem, der flygtede fra psykiatrisk afdeling i november, er anholdt i Barcelona af spansk politi.

SJÆLLAND: 24-årige Hemin Dilshad Saleh, der flygtede efter en befrielsesaktion fra en psykiatrisk afdeling i Slagelse i november, er onsdag blevet anholdt i Barcelona i Spanien. Det oplyser Københavns Politi.

- Vi har haft et tæt og intensivt samarbejde med vores kolleger i Det nationale politi i Barcelona. Anholdelsen af den 24-årige skal gerne sende et tydeligt signal om, at man ikke skal føle sig sikker, blot fordi man er flygtet til lunere himmelstrøg, siger lederen af afdeling for organiseret kriminalitet i Københavns Politi, Knud Hvass, i en pressemeddelelse.

Dilshad Saleh har været efterlyst internationalt. Befrielsesaktionen på den psykiatriske afdeling fandt sted 19. november sidste år. Her sad han varetægtsfængslet i surrogat.

Flere personer bistod Dilshad Saleh i den vilde fangeflugt i november. De havde fået adgang til at besøge ham, uden at de blev undersøgt, og de kunne således smugle to pistoler med ind på afdelingen gemt i en kageæske.

Under fangeflugten affyrede fangen og medgerningsmændene skud og tvang personalet til at lukke dem ud fra afdelingen, der er sikret, men indtil videre altså ikke er bemandet af betjente.

Ritzau

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev