SYDDANMARK: Fra starten af 2020 skal forældrekurser hjælpe børn og unge i mistrivsel i Region Syddanmark og regionens kommuner. Kurserne er en del af projekt Fremskudt Funktion, som startede sidste år. Det skal blandt andet sikre en mere koordineret indsats med kommunerne i regionen og opkvalificering af det personale, der først møder børnene og de unge, så mistrivsel kan spottes så tidligt som muligt.
På kurserne giver fagfolk gode råd til forældre med børn, der er psykisk sårbare eller i mistrivsel, til at håndtere dagligdagens situationer og viden om, hvad man skal være særligt opmærksom på, hvis ens barn eksempelvis ikke trives i skolen eller har angst-lignende symptomer, uden at have en angst-diagnose.
Målgruppen for kurserne er forældre til børn, som på grund af mistrivsel er henvist til psykiatrien af fx PPR-medarbejdere eller egen læge, men hvor barnet ikke tilbydes et behandlingsforløb i psykiatrisygehuset.
Udbredes til samtlige 22 kommuner
Der har allerede været afholdt ét kursus i Assens, hvor Tina Andersen, der er specialsygeplejerske, var en af fagpersonerne, der stod for undervisningen. Ifølge hende er det afgørende at aktivere forældrene for at sikre børnenes trivsel.
- Det hele hænger så meget sammen. Når et ungt menneske ikke har det godt, skal forældrene med i arbejdet med den mentale sundhed. Udover at få en masse viden kommer forældrene også til at møde andre, der står i samme situation, og det er virkelig guld værd, siger hun.
Nu skal lignende kurser udbydes i de resterende 21 kommuner i regionen. Indholdet tilpasses lokale problematikker og koordineres med regionale og kommunale personer. Ét af stederne, hvor der snart skal afholdes et forældrekursus, er i de fire sønderjyske kommuner.
Alle forældre, hvis barn ikke tilbydes et psykiatrisk behandlingsforløb efter en henvisning til Psykiatrien i Region Syddanmark, får tilbuddet om at deltage i det lokale forældrekursus.
ibs
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens §11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Nyts artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Nyts artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Nyt
Afvigelse fra ovenstående kræver skriftligt tilsagn fra DK Medier.